Здравето на пчелите е от особено значение за биоразнообразието и продоволствената сигурност, тъй като те играят ключова роля в опрашването […]
Вкусно и лесно
Овесени сладки с мед и сусамов тахан
Необходими продукти
сусамов тахан - 3 с.л.
зехтин - 1/3 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
овесени трици - 1 ч.ч.
захар - 1.ч.ч.
мед - 3 с.л.
овесени ядки - 200 г фини
ванилия - 1 бр.
яйца - 2 бр
Начин на приготвяне:
Този вид сладки се приготвят много бързо и много лесно и са много здравословни и вкусни.
Приготвяме ги по следния начин.
В купа си смесваме всички продукти без овесените трици и овесените ядките.
След като сме си ги смесили, тогава добавяме и другите два продукта.
Отново разбъркваме и прибираме купата за около 30 минути в хладилника.
След изтичането на времето вадим и с навлажнени ръце започваме да си оформяме топчета с големината на орех.
В подходяща тавичка, в която предварително сме поставили хартия за печене, започваме да нареждаме, но преди това сплескваме всяка една топчица и тогава поставяме, като не забравяме да оставим разстояние между топчетата.
Поставяме овесените бисквити във фурната и печем 20 минути в загрята фурна.
След като извадим тавата с овесените сладки с мед и сусамов тахан, я оставяме да изстине.
Наслаждавай се на вкусната храна!