Здравето на пчелите е от особено значение за биоразнообразието и продоволствената сигурност, тъй като те играят ключова роля в опрашването […]
Коледни сладки с мед и канела
Необходими продукти
брашно - 300 г
олио - 3/4 ч.ч.
захар - 3/4 ч.ч.
канела - 2 ч.л.
мед - 4 с.л.
сода - 1/2 ч.л. амонячна
яйца - 1 бр.
ЗА ГЛАЗУРАТА
белтъци - 1 бр.
лимонов сок - 2 капки
пудра захар - 180 - 200 г.
Начин на приготвяне
Пресейте брашното с половин чаена лъжичка амонячна сода и щипка сол. Добавете меда, захарта, яйцето, канелата и олиото. Замесете тесто. На набрашнен плот разточете тестото за медени коледни сладки на лист с дебелина 3-4 мм.
От него изрежете фигурки с коледни формички. Наредете сладките с канела в тава застлана с хартия за печене и изпечете за 7-8 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Охладете изпечените сладки за Коледа на решетка. С телена бъркалка разбийте един белтък с 2 капки лимонов сок и започнете да сипвате от пресятата пудра захар, като бъркате енергично, докато получите гъста хомогенна смес.
С нея нарисувайте шарки върху меденките и украсете със сладки перли или по ваш вкус.
Да ви е сладко с Коледни сладки с мед и канела!